NR ARCHITECT & INTERIOR DESIGN

© 2019 NR ARCHITECT & INTERIOR

SRI HARTAMAS

 

L-2-12, Plaza Damas
50480 Kuala Lumpur, Malaysia

Tel: 03-6201 4860 ext. 101 | Fax: 03-62014934

  • Facebook

Energy Commission Corporate Office, Putrajaya

Description

Through the inverted pyramidal form, the building managed to reduce the solar heat gained by the building by reducing the surface exposed to the sun. The cantilevered structure protects the pedestrian and communal spaces below from direct sunlight, creating a shady and a comfortable environment for the communal space and pedestrian area at the ground level. The slanted curtain walls of the building also allow a wider visual interaction between the occupant and their environment - connecting people from different spaces and elevations.

Through awards received such as  Awards for Platinum Green Building Index 2012 (Malaysia), Asian Energy Award 2012 & International Green Apple Awards For The Build Environment and Architectural Heritage 2013 (UK), this project inspires us to always explore and invent new possibilities for the benefit of the people.

We always strive to make an architecture that can withstand through time; both within the physics of the earth- and within the hearts of the people.

 “ The hardness of a diamond is part of its usefulness, but its true value is in the light that shines through it”. - B.K.S Iyengar

Client

Senandung Budiman Sdn. Bhd.

Status

Completion June 2010

Construction Cost

RM80 million

Other Projects

1/1